Pellets voor het welzijn van uw paarden 8 weken. Pellets voor het welzijn van uw paarden

Het bedrijf BEHAL-HORSES biedt voor uw paarden en pony’s pelletstrooisel aan verpakt in zakken van 15 kg. Deze pellets zijn 100% natuurlijk en bestaan uit samengeperst houtzaagsel of stro zonder enige toeslagstof. Ze bevatten dus geen chemische producten en zijn niet lekker.

Hét kenmerk bij uitstek van de pellets is het sterke vochtabsorptievermogen. Het absorptievermogen is immers 75% groter dan dat van stro, waardoor het strooisel een levensduur van 6 à 8 weken heeft.

Eens ze lichtjes nat zijn, krijgen de pellets 4 à 5 keer hun initiële volume en vormen ze homogeen en aangenaam strooisel. Het strooisel vormt zo een aangenaam tapijt dat het paard isoleert van de vloer. Dankzij de pellets wordt het hanteringswerk in de box geoptimaliseerd. Het volstaat dagelijks de uitwerpselen en de urineplekken te verwijderen.

Bij de schoonmaak van de boxen is het te verwijderen volume buitengewoon beperkt. Er moet dus minder mest gemanipuleerd, verwijderd en gerecycleerd worden. De pellets zijn 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar, waardoor ze gebruikt kunnen worden als strooisel.

Gebruiksaanwijzing

- Eén zak van 15 kg rekenen per m² box

- De zakken uitgieten in de box

- De pellets uitspreiden over de vloer

- Het strooisel lichtjes nat maken met een gieter - de pellets zwellen dan op en krijgen 4 à 5 keer hun initiële volume

- De uitwerpselen dagelijks verwijderen 

- Eén à twee zakken pellets toevoegen in de loop van de 4e week, en vervolgens in de loop van de 5e week om het met de uitwerpselen verwijderde volume strooisel te compenseren

- De box tussen de 6e en de 8e week leegmaken, als het strooisel verzadigd begint te worden